Merkliste (0)

 
 
 

Pers

 
 
 

Gent, 06.12.2017 - Unipro-België wordt Uzin Utz België nv

Op 1 januari 2018 wordt de naam van Unipro-België gewijzigd in Uzin Utz België nv. Deze naamsverandering staat voor de internationale groeistrategie van het Duitse moederbedrijf, de Uzin Utz Group, waar Unipro sinds 2004 onderdeel van is. Naast de nieuwe naam en het nieuwe logo verandert er voor het bedrijf, de medewerkers, de leveranciers én voor de klanten niets.

Philip Utz, toekomstig lid van de raad van bestuur en achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf: "In de afgelopen jaren hebben we ons marktaandeel flink kunnen uitbreiden, zowel nationaal als internationaal. We zijn van mening dat er nóg meer potentieel is, dat we beter kunnen benutten als we onze bedrijfsstructuur aanpassen aan de behoeften van de toekomst. De naamswijziging is daar onderdeel van. We creëren daarmee een uniform bedrijfsimago. De nieuwe bedrijfsnaam maakt voor iedereen duidelijk dat Uzin Utz België een volledige dochteronderneming is van de Uzin Utz Group. Door de naamswijziging profiteren de dochterbedrijven bovendien beter van de naamsbekendheid van het moederbedrijf.”

Het Duitse familiebedrijf Uzin Utz, produceert en levert, net als Unipro, alles voor het plaatsen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Dat varieert van lijmen, egalisaties, gietvloeren, parket-olie en -lak tot machines en gereedschappen voor het leggen van diverse soorten vloeren. De Uzin Utz Group is nu actief in 49 landen over de hele wereld. De keuze voor een naamsverandering is een nieuwe mijlpaal in de internationale groeistrategie van het bedrijf. Met deze wijziging zal het bedrijf zijn concurrentiepositie nationaal en internationaal  verder verstevigen.

Over de Uzin Utz Group
De Uzin Utz Group is marktleider in totaaloplossingen voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Het bedrijf heeft meer dan 1.100 werknemers en een geconsolideerde omzet van ongeveer € 279 miljoen (2016). Vrijwel alle producten en machines worden door de groepsmaatschappijen ontwikkeld en geproduceerd. Vervolgens worden deze wereldwijd gedistribueerd. Met de internationaal succesvolle merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo, codex en RZ is Uzin Utz al meer dan honderd jaar een betrouwbare partner voor plaatsers, architecten en bouwbedrijven.

Over Unipro (Uzin Utz België)
Als totaalaanbieder van zekere oplossingen voor de installatie van elk type vloer, is Uzin Utz België uw unieke partner. De know-how van Uzin Utz België inzake voorbereiding van de ondergrond, verlijming, afwerking, onderhoud en renovatie van alle type vloeren is hoogstaand. Deze gaat van elastische vloeren en tapijt over parket tot keramische en stenen vloeren. Elke dag wordt u als klant geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Elk project is anders en vraagt vakmanschap, ervaring en een oplossing op maat. Doe beroep op Uzin Utz België.